Έχω μεγάλο ποσοστό λίπους

Καλησπέρα σας, είμαι 1,60 και 55 κιλά, φαινομενικά κανονική σε βάρος. Το λίπος μου όμως είναι 36%! Γυμνάζομαι καθημερινά, αλλά δεν πέφτει. Δε θέλω να χάσω κιλά, μόνο λίπος. Τι μπορεί να φταίει για αυτό το ποσοστό; Φώφη

Αγαπητή Φώφη,

Ο μεταβολισμός του λιπώδους ιστού, δηλαδή ο μηχανισμός καύσης-αποθήκευσης του λίπους στο σώμα, δεν είναι τόσο απλός όσο ακούγεται και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Απαιτούνται πολλές πληροφορίες για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του οργανισμού όπως η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό, το ιστορικό φυσικής δραστηριότητας, το ιστορικό βάρους του ατόμου κ.τ.λ. Ωστόσο θα προσπαθήσω να σας δώσω μερικές κατευθύνσεις. Η σύσταση των γευμάτων παίζει καθοριστικό ρόλο, γι’ αυτό η άσκηση δεν θα πρέπει να θεωρείται ανεξάρτητη από την διατροφή. Ένα πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά διαιτολόγιο δεν ευνοεί την απώλεια λιπώδους ιστού. Εξίσου σημαντική είναι και η κατανομή των γευμάτων, όταν μένουμε για ώρα νηστικοί αδρανοποιούμε τον μηχανισμό καύσης λίπους. Το νερό! Όσο ΄΄κλισέ΄΄ κι αν ακούγεται σχεδόν όλες οι μεταβολικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα στο σώμα προϋποθέτουν την ύπαρξη νερού, η καύση των τροφών που καταναλώνουμε για την παραγωγή ενέργειας απαιτεί επίσης νερό!Νάνσυ Γρίβα, Διατροφολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Chryssalis Medical Spa

Νάνσυ Γρίβα, Διατροφολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Chryssalis Medical Spa

Η Νάνσυ Γρίβα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Είναι απόφοιτη του  Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ κατά την πτυχιακή της εργασία ασχολήθηκε με την μελέτη και την αξιολόγησητων δεικτών προγεννητικού ελέγχου σε εγκύους και την σχέση τους με την διατροφή (δείγμα 500 γυναικών). Από το 2010 ασχολείται ενεργά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και την πρόληψη νοσημάτων που σχετίζονται με τη διατροφή. Την περίοδο 2012-2014 οργάνωσε εθελοντικά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία ενημερωτικές ομιλίες με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Από το 2006 έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια με θέμα την πρόληψη νοσημάτων, την διατροφή και την άσκηση. Σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης του ChryssalisMedicalSpa, στην Κηφισιά.

http://www.vita.gr/apantiseis/article/34376/exw-megalo-pososto-lipoys/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Close

Μαγειρεύοντας με φυσικό αέριο, διότι ο τρόπος μαγειρέματος… μετράει!

  Το τελικό αποτέλεσμα ενός φαγητού και το πόσο νόστιμο θα είναι εξαρτάται από δυο βασικούς παράγοντες, την ποιότητα των υλικών και τον τρόπο του...