«Τέλος» στην γαστρεντερίτιδα με αυτές τις τροφές

Αν έχετε γαστρεντερίτιδα είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε και να τρέφεστε, όσο αυτό είναι εφικτό. Το φαγητό βοηθά στην επένδυση του εντέρου για να επουλωθεί γρήγορα και επιτρέπει στο σώμα να ανακτήσει την δύναμή του. Αντίθετα, αν δεν τρώτε τίποτα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να παρατείνετε την ταλαιπωρία σας. Αν πάθετε γαστρεντερίτιδα, ξεκινήστε με την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τροφής. Στη συνέχεια, αυξήστε σταδιακά τις ποσότητες ανάλογα με τη βελτίωση της κατάστασής σας. Προσπαθήστε να μην φάτε τίποτα την πρώτη μέρα και να ξεκινήσετε με πολύ ελαφριά φαγητά (σούπα, φιδές κλπ) από τη 2η μέρα και μετά, πάντα σε μικρές λήψεις (1-2 κουταλιές κάθε 15 λεπτά) για να δείτε πώς θα αντιδράει ο οργανισμός σας. Μετά από 2 ή 3 ημέρες και εφόσον ξεκουράζεστε και προσέχετε να ενυδατώνεστε καλά και να επανέλθετε αργά και σταδιακά στο φαγητό, τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν, αφού συνήθως η γαστρεντερίτιδα είναι βακτηριακή και όχι ιογενής.

Τροφές που επιτρέπεται να καταναλώνετε σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας:

  • Ζυμαρικά
  • Ρύζι
  • Άπαχο κρέας
  • Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μαγειρεμένο ψάρι
  • Αυγά
  • Ορισμένα φρούτα και λαχανικά (μπανάνες, μήλα σχάρες, καλά μαγειρεμένα καρότα)
  • Δημητριακά χωρίς ζάχαρη
  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Γιαούρτι
  • Τυρί με χαμηλά λιπαρά