Τα καθημερινά οφέλη της μαγειρικής σόδας

Υπάρχει ένα ταπεινό συστατικό στην κουζίνα όλων που απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές, λευκαίνει τα δόντια και μπορεί ακόμη και να θεραπεύσει κάποιες ασθένειες και δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Δείτε μερικά από τα οφέλη από την κατανάλωση μαγειρικής σόδας:

  • Δυσπεψία: Η μαγειρική σόδα αναμειγμένη με νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιόξινο για να αντιμετωπίσει όξινη δυσπεψία και καούρα. Προσθέστε 1/4 κουταλιού του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το.
  • Τσιμπήματα εντόμων: Παρότι δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται καθημερινά στο δέρμα, μπορεί να απαλύνει την ερυθρότητα, τη φαγούρα και το τσούξιμο που προκαλείται από το τσίμπημα εντόμων.
  • Στοματική υγεία: Το βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόπαστα που περιέχει μαγειρική σόδα προλαμβάνει την τερηδόνα και διατηρεί την υγεία των ούλων και της στοματικής κοιλότητας.
  • Εξουδετερώνει τις οσμές: Οι περισσότερες άσχημες μυρωδιές προκαλούνται είτε από ισχυρά οξέα (π.χ. ξινόγαλα) είτε από βάσεις (χαλασμένα ψάρια). Όταν προσθέτετε μαγειρική σόδα και αλλάζετε την ισορροπία του pH, οι οσμές στο ψυγείο ή στο χαλί εξουδετερώνονται.
  • Αυξάνει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας: Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, η μαγειρική σόδα βοηθά στην ευκολότερη στοχοποίηση των καρκινικών κυττάρων. Η κατανάλωση διαλύματος σόδας σε νερό, λένε Αμερικανοί ερευνητές, μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα ενός κακοήθους όγκου καθιστώντας ευκολότερη την ανίχνευση και εξουδετέρωσή τους από τα φάρμακα της χημειοθεραπείας.
  • Νεφρική νόσος: Η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που έχουν πρόβλημα στα νεφρά και δεν μπορούν να απομακρύνουν τα οξέα από το αίμα τους.

Προσοχή! Η κατανάλωση πρέπει να γίνεται σε ισορροπημένα πλαίσια και πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας.