Το «μυστικό» για ζουμερές μπριζόλες

Αν θες να γευτείς ζουμερές μπριζόλες, αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει! Με χρόνο εκτέλεσης 10 λεπτά, χρόνο αναμονής 30 και χρόνο ψησίματος 25, η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι ιδανική για να καλέσεις τους δικούς σου ανθρώπους και να απολαύσετε το υπέροχο αυτό πιάτο. Οι μερίδες είναι για τέσσερα άτομα.

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο πάχους 2-3 εκ. η κάθε μία
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ. σόγια σως
¼ κ.γ. μπούκοβο ή όσο θέλουμε
1 κ.γ. αλάτι
¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι
120 γρ. γλυκιά μαρμελάδα πορτοκάλι
200 γρ. bbq σως
4 φέτες πορτοκάλι πάχους 6 χιλ.

Εκτέλεση
-Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μπριζόλες μας πολλές φορές σε κάθε πλευρά.
-Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σως και το μπούκοβο. -Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-Αφαιρούμε τις μπριζόλες μας από τη μαρινάδα και τις αλατοπιπερώνουμε (τη μαρινάδα την πετάμε).
-Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαρμελάδα και τη bbq σως.
-Αλείφουμε τη μία πλευρά από τις μπριζόλες με το μισό μείγμα μαρμελάδας.
-Σοτάρουμε σε μια γκριλιέρα τις μπριζόλες και την πλευρά που έχουμε αλείψει με μαρμελάδα την βάζουμε από πάνω.
-Σκεπάζουμε την γκριλιέρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
-Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαρμελάδας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
-Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε
-Μετά ψήνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
-Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τις φέτες πορτοκαλιού.