Γιαουρτένια «σπιτάκια»

 

Ένα πολύ εύκολο και πολύ δροσιστικό γλυκάκι για το τραπέζι του Πάσχα και όχι μόνο.

Τι χρειαζόμαστε:

300 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι (1,5 κεσεδάκι)

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

χυμός 2 λεμονιών

1 κουτ. σούπας ζελατίνη σε σκόνη

περίπου 40 μπισκότα Πτι-Μπερ

1) Χτυπάμε με το μίξερ ένα-ένα όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να πήξει και το βάζουμε για 5 λεπτάκια στο ψυγείο

2) Στρώνουμε πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο 12 μπισκότα (4 σειρές από 3)

3) Με ένα κουτάλι στρώνουμε στη μεσαία σειρά λίγη ποσότητα από την κρέμα μας

4) Κλείνουμε με τις ακριανές σειρές από τα μπισκότα σε σπιτάκια

5) Κλείνουμε με το αλουμινόχαρτο σφιχτά-σφιχτά, προσέχοντας να μην χαλάσουμε το σχήμα από τα σπιτάκια μας και το βάζουμε στο ψυγείο. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ολη η κρέμα μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να μείνει στο ψυγείο αρκετές ώρες πρωτού σερβιριστεί, για να μαλακώσουν τα μπισκοτάκια και να κόβεται ευκολα με το κουταλάκι.

Πηγή: Συνταγές της Παρέας