Μαγειρεύοντας με φυσικό αέριο, διότι ο τρόπος μαγειρέματος… μετράει!

 

Το τελικό αποτέλεσμα ενός φαγητού και το πόσο νόστιμο θα είναι εξαρτάται από δυο βασικούς παράγοντες, την ποιότητα των υλικών και τον τρόπο του μαγειρέματος.

Ο τρόπος του μαγειρέματος (ψήσιμο και τηγάνισμα), είναι αυτός που ουσιαστικά κάνει την διαφορά. Η κουζίνα ενός σπιτιού εξοπλίζεται με συσκευές που «τρώνε» πολύ ενέργεια. Η επιλογή συσκευών που χρησιμοποιούν ελάχιστο ρεύμα ή καθόλου ρεύμα, όπως αυτές που συνδέονται με παροχή φυσικού αερίου, εξοικονομούν ενέργεια και χρήμα.

Οι εστίες φυσικού αερίου δεν χρειάζονται προθέρμανση και η ταχύτητα στο μαγείρεμα εντυπωσιάζει. Η διαφορά στην οικονομία σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλη, ενώ η διαφορά στη νοστιμιά του φαγητού φτάνει στο 100%.

Πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα, ήδη μαγειρεύουν σε φούρνους και εστίες που συνδέονται με την παροχή φυσικού αερίου της οικοδομής τους και βλέπουν διαφορά στη μαγειρική. Είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος μαγειρέματος.

Η φλόγα των εστιών μάλιστα προκαλείται από ηλεκτρονική ανάφλεξη ενός διακόπτη και έτσι δεν απαιτείται  κανένας κόπος με αναπτήρες ή σπίρτα.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η εξοικονόμηση σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η αντίστοιχη χρήση του φυσικού αερίου στο μαγείρεμα ή την παραγωγή ζεστού νερού αποφέρει έως και 60% κέρδος στον χρήστη. Ειδικά στην περίπτωση που ετοιμάζει κάποιος καινούριο σπιτικό, και σκέφτεται τη σύνδεση με αέριο, τότε είναι κρίμα να χρησιμοποιεί το δίκτυο μόνο για τη θέρμανση. Στην αγορά κυκλοφορούν οικιακές συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο και εξοπλίζουν την κουζίνα αποδοτικά ενώ υπάρχουν και εντοιχιζόμενες επιλογές.