Οι θερμιδικές δίαιτες είναι περιττές για την απώλεια βάρους

Σπανίως βλέπουμε θετικά αποτελέσματα όταν μετράμε σχολαστικά τις θερμίδες που καταναλώνουμε. Είναι μια διαδικασία που προκαλεί εκνευρισμό και εμμονές, ενώ μπορεί να επηρεάσει και τη διαδικασία μεταβολισμού.

 

Ακόμη και στο 5% των περιπτώσεων που η θερμιδική δίαιτα βοηθά στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, δεν παρατηρείται αντίστοιχη βελτίωση στην κατάσταση της υγείας και το ιδανικό βάρος. Αυτό συμβαίνει επειδή η ποσότητα αποτελεί προτεραιότητα σε σύγκριση με την ποιότητα των τροφών. Επίσης, δεν υπολογίζεται η ποσότητα της ζάχαρης που εντάσσεται στη διατροφή.

 

Προκειμένου να συνδυάσουμε την απώλεια βάρους με την καλή υγεία, προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η ποιότητα στη διατροφή. Εάν αποφύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ασχέτως της ποσότητας που καταναλώνουμε, έχουμε 95% πιθανότητες να επιτύχουμε και τους δύο στόχους μας.

 

Η ποιοτική διατροφή ενισχύει την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, του ενδοκρινικού συστήματος και του μεταβολισμού. Το αποτέλεσμα είναι ο έλεγχος της όρεξης και η αυξημένη ενέργεια.

 

Σε ένα τέτοιο διατροφικό πλαίσιο, η διαδικασία μέτρησης των θερμίδων μοιάζει περιττή.

Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/300811-oi-thermidikes-diaites-einai-perittes-gia-tin-apoleia-varous#ixzz3sKrqSNQA