Ορθή διατροφή με γαλακτοκομικά μετά την προπόνηση

 

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης στο γυμναστήριο, υπάρχει η κατάλληλη διατροφή, που συμπεριλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυτές οι τροφές λειτουργούν ως «θησαυρός» για την υγεία. Αναλυτικά:

ΓΑΛΑ ΑΠΑΧΟ

Μελέτες δείχνουν, ότι η κατανάλωση αποβουτυρωμένου γάλακτος μετά την άσκηση μπορεί να προωθήσει την αποκατάσταση και την αναπλήρωση υγρών του σώματος καλύτερα από το νερό και μπορεί άξια αν ανταγωνιστεί τα ¨ισοτονικά¨ αθλητικά ποτά. Το συνδυάζουμε πολύ σωστά με μπάρες δημητριακών και μέλι . έτσι παίρνουμε και την ποσότητα του υδατάνθρακα που έχουμε ανάγκη και παράλληλα ερεθίζουμε το σάκχαρο μας , όσο πρέπει.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Περιέχει πολύ καλή αναλογία πρωτεΐνης + υδατάνθρακα , ενώ περιέχει ρύζι + ζάχαρη που είναι στα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, ανεβάζουν τη τιμή της γλυκόζης – σακχάρου μας.

Κάτι άλλο που συμβαίνει με αυτό το συνδυασμό είναι ότι , γαλακτοκομικά + ρύζι , δρουν συμπληρωματικά. Ο συνδυασμός τους εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, δημιουργώντας πρωτεΐνη ¨υψηλής βιολογικής αξίας¨.

ΑΠΑΧΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Πλήρες σνακ με πρωτεΐνη, υδατάνθρακα, ζάχαρη, φρουκτόζη. Τα γεύματα προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του καθένα, σε ένα πλήρες ισορροπημένο διατροφολόγιο.