Χ στο ψητό κόκκινο κρέας;

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα καλό θα ήταν οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση να αποφεύγουν την κατανάλωση ψητού κόκκινου κρέατος. Γιατί;

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όταν το κόκκινο κρέας ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, παράγονται κάποιες καρκινογόνες ουσίες που ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες αυτές κατά 47%. Επισήμαναν δε πως μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι γυναίκες που δεν καταναλώνουν άφθονα λαχανικά, φρούτα και τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Εξήγησαν βέβαια πως σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουν πως το κόκκινο κρέας είναι καρκινογόνο υποστηρίζοντας πως είναι άλλοι οι παράγοντες που ίσως συμβάλλουν στην αύξηση του κινδύνου.

http://www.formamag.gr/food-diet/item/1088-psito-kokkino-kreas