Ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και εσπεριδοειδών

Το ρυζόγαλο είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά, πόσο μάλλον όταν έχει άρωμα βανίλιας και εσπεριδοειδών. Για να το φτιάξουμε θέλουμε γάλα, ρύζι, ζάχαρη και τα υλικά που θα δείτε παράκατω:

Υλικά

4 κούπες γάλα πλήρες

1/2 κούπα ρύζι γλασέ

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι

Βανίλια (1 βανιλίνη)

Κανέλα τριμμένη

1/2 κούπα νερό

Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι μας με την μισή κούπα νερό την όποια έχουμε ζεστάνει και μία πρέζα αλάτι  όταν το ρύζι βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το καπάκι. Το ρύζι θα πιει το νερό σε περίπου 10 λεπτά.

Βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι, συνεχίζουμε να το βράζουμε ανακατεύοντας για 10 – 15 λεπτά.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα  και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και  την ζάχαρη με την βανίλια

Συνεζίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει (περίπου 10 λεπτά)

Κατεβάζουμε το ρυζόγαλο από την φωτιά και το μοιράζουμε στα μπολ στο οποίο θα τα σερβίρουμε.

Πηγή: lovefood.gr