Τέλος το στο ψήσιμο με αλουμινόχαρτο βάζει επιστημονική έρευνα

Πολλοί από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αλουμινόχαρτο για να ψήσουμε πατάτες, ή φέτα και γενικά να μεταφέρουμε ζεστά φαγητά, χωρίς όμως να ξέρουμε ότι μαζί με το φαγητό καταναλώναμε και αρκετό μέταλλο, το οποίο απελευθερώνεται όταν το αλουμινόχαρτο ζεσταίνεται, όπως επισημαίνει το Journal of Electrochemical Science.
Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, τότε απελευθερώνεται αλουμίνιο και καταναλώνουμε το μέταλλο αυτό. Αντίθετα δεν υπάρχει καμία βλαπτική επίδραση, αν τυλίγουμε τα κρύα φαγητά με αυτό.
Η παραπάνω έρευνα βάζει λοιπόν τέλος στο ψήσιμο ή τη μεταφορά ζεστού φαγητού με αλουμινόχαρτο…